Världslitteraturen i öronen

Fler och fler väljer att lyssna på böcker i stället för att läsa dem på ett traditionellt sätt. Genom att lyssna på en bok, kan du göra något annat samtidigt. Man kan till exempel köra bil samtidigt som man lyssnar eller utföra sysslor i sitt hem. Om man dessutom får tag på en bok där uppläsaren har en fantastisk röst kommer det att ge ytterligare dimensioner till din bok, kanske till och med göra den mer spännande om det är en sådan bok. En bra uppläsare kan få dig att känna mer, beroende på vad författaren vill att du ska känna.

Kvalitetslitteratur i öronen

Du kan gå till ditt bibliotek och låna ljudböcker från deras oftast enormt stora urval. På så sätt kan du få Kvalitetslitteratur i portioner eftersom du väljer själv när du vill eller kan lyssna. Du kan pausa där du måste och återuppta lyssnandet när du kan, precis som du skulle göra med en vanlig bok. Om man inte vet vad man vill lyssna på finns det några förslag som brukar finnas med på topplistorna över ljudböcker. Bland de böckerna finns ”Allt jag inte minns” av Jonas Hassan Khemiri, ”Blå stjärna” av Jan Guillou och ”En enda hemlighet” av Simona Ahrnstedt. Fråga gärna bibliotekspersonalen om du vill ha fler boktips.

Ljudböcker på nätet

Det finns många webbsidor som erbjuder dig att lyssna på deras ljudböcker. De flesta tar ut en månadsavgift men då har du tillgång till hur många böcker som du kan lyssna till på en månad. Du laddar inte ner böckerna, utan du strömmar innehållet vilket innebär att du inte behöver använda telefonens eller datorns utrymme till en bok. Det du behöver dock är en telefon eller dator med internetuppkoppling. Du kan lyssna, pausa och återgå precis där du var tack vare det avancerade systemet som det bygger på. Det finns även sidor där du kan lyssna gratis men då kan utbudet av böcker vara mindre.

Leave a Reply

bookshelf