Läs ljudböcker utan att betala ett öre

Ljudböcker blir alltmer populära, trots att det finns de som fortfarande vill hålla en bok i knät och fysiskt kunna bläddra i den, sida för sida. Den som har upptäckt fördelarna med ljudboken kanske konverterar helt, eller så tar man det som fungerar bäst för stunden.

Har man ett arbete där man står vid en maskin hela dagen är ljudboken ett fantastiskt redskap. Passa på och lär dig ett nytt språk medan du sköter roboten. Reser man mycket i arbetet finns det inget som säger att man inte kan ta tillvara på tiden mellan jobben och lyssna på en god bok. Tillfällena är många och man kanske inte ens tänkt på att dessa kan utnyttjas till något så positivt som en ljudbok. Detta gäller särskilt alla som tycker att tiden inte riktigt räcker till att slå sig ned och läsa. Kanske boktraven med alla titlar bara växer. Istället för att samla böcker på hög, varför inte lyssna på dem istället? Gratis.

Fria ljudböcker

Om man bara vill prova sig fram kan man köra en testperiod hos något etablerat företag som till exempel Storytel eller Nextory. Hos Storytel lyssnar du gratis i fjorton dagar. Man hinner med en hel del ljudböcker på den tiden om man går in för det. Det är också den enda appen som är kompatibel med Windows Phone. Hos Nextory lyssnar du gratis i hela trettio dagar. Ingen av dem har någon bindningstid. Om du laddar ner appen Biblio kan du dessutom lyssna gratis på bibliotekets alla ljudböcker. Är du företagare och funderar på att skaffa ett mobilabonnemang till ditt företag kan du givetvis utnyttja detta till att lyssna medan du arbetar vid till exempel datorn. Det finns ingen större anledning att köpa ljudböcker eftersom gratisutbudet är enormt. Det skulle i så fall vara om titeln du söker är omöjlig att hitta som fri ljudbok och du bara måste ha den.

Mycket att välja bland

Ta en ljudbokskurs i ett språk eller varför inte lära dig om keywords och marketing om du precis startat ett företag och har en web-sida du vill ha trafik till. Det finns ljudböcker om precis allting ifrån yoga till sagoböcker och allt där emellan. På Google Play finns en katalog över fria ljudböcker och här finns massor av klassiker. För den som söker efter ljudböcker på Spotify finns här en del på svenska för vuxna, medan barnutbudet tyvärr bara är en handfull. Söker man litet på nätet hittar man självklart också massor av fria ljudböcker på engelska. Vill man förkovra sig i språket och utöka ordförrådet finns här både romaner och faktaböcker, självklart också inom företagande och marknadsföring.

Kort sagt, ljudböckerna finns där ute, gratis, för den som vill lära sig något nytt eller bara stressa av. Så varför inte utnyttja dem? Nu finns heller ingen ursäkt för att tiden inte skulle räcka till för att äntligen få sätta tänderna i den där efterlängtade boken. Med en ljudbok kan man faktiskt göra två saker samtidigt. Det finns många fördelar med en ljudbok i jämförelse med en klassisk bok.

Leave a Reply

bookshelf