Bästa platsen att lyssna på ljudböcker

Det är visserligen sant att den stora fördelen med ljudböcker är att man kan ägna sig åt andra saker samtidigt som man tar del av bokens historia; eftersom man har händer och ögon fria kan man till exempel städa, diska, laga mat, köra bil eller gymma samtidigt som man ”läser”. Men ljudböcker, precis som vanliga böcker, är i slutändan något man ska kunna sjunka ned i helt – man ska kunna försvinna ner i bokens värld, och det är svårt att göra det om man samtidigt måste koncentrera sig på trafiken, eller på hur många repetitioner man har gjort av en viss styrkeövning.girl-791686_960_720

Det kanske bästa stället att lyssna på ljudböcker är därför i hemmets lugna vrå, där man utan distraktionsmoment och bakgrundsljud kan koncentrera sig helhjärtat på berättarrösten och den historia som spelas upp i ens huvud. För att boken ska komma till sin fulla rätt hjälper det självklart om man sitter i en skön soffa, så att man inte ens distraheras av en obekväm sittställning. Du hittar soffor för alla smaker på Furniturebox.se, så att du kan skaffa den perfekta ljudbokssoffan för just dig.

Med detta sagt ska du självklart inte sluta lyssna på ljudböcker på andra platser än hemmet, om det passar dig bäst – för vissa är ljudböcker som de lyssnar på samtidigt som de gör något annat det enda sättet som de har tid att hinna ta del av böcker. Allas livssituation ser olika ut.

Leave a Reply

bookshelf