Ljudboken för alla tillfällenLjudboken! En strålande uppfinning som varje dag underhåller och hjälper miljoner människor världen över. Med ljudboken kan du lyssna till böcker av olika slag var du än befinner dig, exempelvis på stranden, promenaden, löprundan, cykel- eller inlinesturen, när du städar, på resan och så vidare. Du kan försjunka i den litterära världen medan du utför andra uppgifter, något som är uppskattat idag när tid kan vara en bristvara. Ibland kanske du dessutom bara sjunker när i favoritfåtöljen, eller kommer till ro i sängen innan läggdags. För många passar ljudboken bättre än att läsa vanliga traditionella böcker.

Simple audio book concept

Utbudet av ljudböcker har exploderat i takt med efterfrågan. Idag finns det miljoner av titlar att välja mellan, allt från skönlitteratur till dokumentärer och faktaböcker. För den bokälskande personen med lässvårigheter kan ljudboken vara till en stor hjälp och mycket uppskattad. Vilka titlar hittar man då? Allt fler författare upptäcker fördelarna med både ljudböcker och e-böcker, vilket gör att utbudet på marknaden är brett. Det som har saknats men som kommer i allt större utsträckning är studiematerial. Många elever har problem med att läsa men upplever att det underlättar med olika hjälpmedel som exempelvis inlästa böcker.

Hur får man tag i det här stora utbudet av spännande, intressant och underhållande ljudböcker? Det finns flertalet leverantörer och olika typer av lösningar. Antingen kan du köpa böcker styckvis, eller så skaffar du ett abonnemang hos en leverantör där du kan lyssna till i stort ett obegränsat med ljudböcker. När du vill, var du vill och hur ofta du vill. Det kan vara smart att ladda ner ljudböckerna till sin telefon när man har tillgång till Wi-Fi. Det gör att det inte dras från din uppkoppling när du befinner dig någonstans och vill lyssna från din telefon eller någon annan enhet.

Är du fortfarande osäker på om ljudböcker är någonting för dig? Då kan du hos de allra flesta leverantörer registrera dig för en provperiod där du under ett par veckor kan frossa i böckerna och bilda dig en uppfattning om hur det fungerar och sidans utbud. Oftast är det en app man laddar ner, där man kan spara intressanta titlar för senare bruk.

Leave a Reply

bookshelf