Tips på ljudböckerHar du också fastnat i ljudboksträsken? Eller är du helt ny men nyfiken på området? Ljudböcker finns i mängder av varianter, genrer och titlar. De senaste åren har marknaden upptäckt den efterfrågan som legat vilande och väntat på att någonting ska hända. Allt fler titlar dyker upp som ljudböcker och du kan hitta bra böcker inlästa som ljudböcker oavsett vilken genre du föredrar. Svenska Dagbladet rapporterar om den kraftiga ökningen som man sett och vad det verkar så kommer inte trenden att vända i första taget, utan marknaden kommer vara fortsatt stor. Här kommer några tips på populära ljudböcker som passar vid varje tillfälle, oavsett om du vill roas när du städar, behöver hjälp att slappna av efter en hård arbetsdag eller bara vill ha en stund för dig själv.

Having coffee and croissants with smartphone and headphones

Självklara kandidater att hamna på tipslistan är de titlar som hade chansen att kamma hem Stora ljudbokspriset 2016. De nominerade var bland andra ”Allt jag inte minns” av Jonas Hassen Khemiris, ”En enda hemlighet” av Simona Ahrnstedts, Jan Guillous bok ”Blå stjärnan” och ”Livet efter dig” som är skriven av Jojo Moyes. De tillhör alla den skönlitterära klassen och vinnaren blev Jojo Moyes. Alla titlarna är dock värda att bli rekommenderade för den som söker efter riktigt bra böcker som även är riktigt bra inlästa för bästa tänkbara upplevelse för lyssnaren. Andra vinnare av samma pris men inom andra genrer var ”Hämnaren” av Dan Buthler och Dag Öhrlund inom genren Deckare & Spänning, samt Jessica Schiefauers ”När hundarna kommer” som tillhör kategorin Barn & Ungdom.

Vill du ha några fler snabba tips på populära ljudböcker? Titlar som ligger eller har legat på hög topplacering bland e-ljudböcker är Roslunds ”Tre minuter”, Franssons ”Dödlig avundsjuka”, Haags ”Det är något som inte stämmer” och Olssons ”En syster i mitt hus”. Det finns naturligtvis mängder av fler intressanta ljudböcker men det här var ett axplock för dig som vill plocka russinen ur kakan. Se nu till att ladda ner en passande app, samla på dig ett par intressanta böcker i den digitala bokhyllan och slå dig ner på första bästa bänk i solskenet. Ljudbokens tid är här för att stanna!

Leave a Reply

bookshelf