De bäst sålda ljudböckerna 2016

Precis som med pocketböcker och andra tycker av böcker finns det även topplistor för ljudböcker. Topplistorna är väldigt bra att använda som vägledning för den som är ute efter boktips. Precis som med fysiska böcker finns det listor för romaner, deckare och andra genrer om du vill få lästips inom en viss kategori. Givetvis rankas även årets bäst sålda ljudböcker. Branschen för ljudböcker är något som stadigt växer eftersom en ljudbok är lätt att ta med och går att lyssna på även när du gör annat. Du kan lyssna på en ljudbok i bilen, under joggingturen, när du städar och vid många andra tillfällen som det inte är möjligt att läsa en bok.

Topplistan för ljudböcker 2016

Den mest sålda ljudboken 2016 var ”Finns inte på kartan” som är skriven av Carin Hjulström. En roman där vi får följa nyutbildade journalisten Frida Fors och hennes liv i det lilla samhället Bruseryd. Där möter hon många gripande människoöden genom sitt yrke. På andra plats hamnade ”Offer utan ansikte” av författaren Stefan Ahnhem. Det är en psykologisk thriller där vi får följa Stockholmspolisen Fabian Risk som flyttat hem till sin barndomsstad Helsingborg. Ganska omgående blir han indragen i en mordhärva med en seriemördare. Nummer tre är ”Stalker” av Lars Kepler. Även den en nervkittlande thriller med hög spänning. Gastkramande Kaninjägaren heter fortsättningen på Stalker och den hamnade på fjärdeplats. Stalker och Kaninjägaren är den femte och sjätte delen där vi får följa Joona Linna. Delarna är fristående så det går bra att direkt trycka på play på Stalker utan att ha läst de föregående delarna.

Känslan av en bok

Vad många saknar med ljudböcker är en bok att ställa i hyllan. Ljudböcker har fina fodral precis som fysiska böcker och de kan också ställas i bokhyllan om du köper dem i en affär. En av de bästa sakerna med en ljudbok är att du inte behöver ha en tung bok när du läser i sängen. För dig som söker efter bra förvaring till dina ljudböcker, och för andra prylar som man lätt samlar på sig, finns det tips på nätet. Sajten sängskåp.nu har rymliga möbler som de tipsar om, och de är dessutom riktigt fina. Många väljer såklart att ladda ner boken men bra böcker som hamnar på topplistor kan läsas om många gånger. Då är det bra att köpa en ljudbok och inte enbart ladda ner den. De ljudböcker som hamnar på topplistan är ofta lite äldre. Precis som med pocketböcker tar det ett tag innan de släpps och många från 2016 års topplista ederades 2015. Nu väntar vi på topplistan 2017!

Leave a Reply

bookshelf