Bra svenska ljudböcker för dig som älskar fantasy

Det finns många bra ljudböcker på svenska för dig som älskar fantasy. Här har vi valt ut några av dem – hoppas du gillar berättelserna lika mycket som vi gör!

 

Kampen om järntronen av George R. R. Martin

Med sin brutalitet, snabba vändningar och sitt intrigspel har HBO-serien Game of Thrones tagit världen med storm. Serien bygger på George R. R. Martins böcker i Sagan om is och eld. Den första boken i serien heter Kampen om järntronen och handlar framför allt om hur Eddard Stark, kungen av Norden, ofrivilligt dras in i ett smutsigt maktspel för att hjälpa sin barndomsvän Robert Baratheon att behålla tronen. Samtidigt väntar vintern med dess vålnader och faror på att lamslå de sju kungarikena. Det här är fantasyljudboken för dig som vill höra på ett grymt, fartfylld, förföriskt och blodigt epos.

Odinsbarn av Siri Pettersen

Som spädbarn är Hirke med om något hemskt. En man sticker en kniv i henne för att dölja att hon är född utan svans. 15 år gammal får hon veta att hon är en svanslös varelse, ett odjur från en annan värld. Hon är ett odinsbarn. Det sägs att odinsbarn för olycka med sig – men är Hirke verkligen ett olycksbarn? Odinsbarn är den första delen i Siri Peterssens succéfantasyserie Korpringarna och en perfekt ljudbok för alla älskare av nordisk mytologi.

Främlingen av Diana Gabaldon

Strax efter andra världskriget kliver sjuksköterskan Claire Randall genom en keltisk häxring och hamnar 200 år tillbaka i tiden, närmare bestämt i 1700-talets Skottland. Där tillfångatas hon av den mäktiga klanen MacKenzie och kastas in i striderna mellan engelsmännen och högländarna. Claire förälskar sig i och gifter sig med skotten Jamie Fraser – det är bara det att hemma i 1900-talet väntar maken Frank på att hon ska återvända. Så börjar ljudboken Främlingen av Diana Gabaldon, första delen i en fantasyserie bestående av hittills åtta underbara delar på svenska och som vi själva har haft med oss överallt. Ett tips är att skaffa ett tåligt mobilskal hos billigamobilskydd.se, så att du kan lyssna på böckerna i alla miljöer.

Harry Potter och de vises sten av J.K. Rowling

Harry Potter är föräldralös och behandlas mycket illa av sin fosterfamilj. Plötsligt börjar märkliga saker hända runtomkring honom och han får en kallelse till Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Han är trollkarl och får vara med om ett magiskt men också farligt äventyr på den nya skolan. Ljudboken Harry Potter och de vises sten inleder J.K. Rowlings oerhört populära Harry Potter-serie som lockar både gamla och unga läsare. När man väl har börjat lyssna på ljudboken är det svårt att sluta. Rätt som det är har man slukat alla ljudböckerna i serien.

Leave a Reply

bookshelf