Avslappnande och lärande ljudböcker

Det har blivit väldigt populärt med att man ska lyssna på ljudböcker istället för att läsa i dagens samhälle. Självklart finns det de som gillar att kunna variera sig, medan andra tycker att det helt enkelt är bättre med ljudböcker än vanliga böcker. Det kan bero på många saker, bland annat att man slipper läsa och anstränga sig, man kan ha med hur många böcker som helst i telefonen om man prenumererar på en tjänst för ljudböcker och så vidare. I följande inlägg kommer några exempel på ljudböcker som kan hjälpa en att varva ner och koppla av i vardagen.

 

Meditation och avkoppling

Om man har svårt att sätta sig ner och meditera, eller att bara koppla av en stund, kan det vara en hjälp att prova guidad meditation. Det finns många ljudböcker. Se till att du är på en plats som är lugn och stillsam, och att ingen kommer att komma in och störa dig när du påbörjar. Det finns både längre sessioner och kortare, så man kan välja den som passar bäst in för stunden. Ibland kan det räcka med endast några minuter av meditation för att verkligen varva ner och känna att man når sitt inre. En liten stund varje dag är att eftersträva, och sedan kan man utöka om man tycker att det känns nödvändigt.

Lärande ljudböcker och kurslitteratur

Det finns väldigt många ljudböcker som man kan lyssna på om det är så att man vill lära sig nya saker. Man kan antingen välja att lyssna på biografier eller kanske på faktaböcker. Man kan även lyssna på kurslitteratur i formatet av ljudböcker, vilket kan göra inlärningen lättare för vissa. De som har lässvårigheter speciellt uppskattar såklart att man kan lyssna på någon som läser boken istället för att man ska läsa själv, och andra ser det som en komplement till den vanliga formen av inlärning. Om man vill kan man även läsa med i böckerna samtidigt som någon läser för en, det vill säga en ljudbok, så kanske man lär sig läsa snabbare eller åtminstone får mer flyt i sin läsning.

Barnböcker för de små

När barnen ska läggas eller om man ska åka en lång bit i bilen kan det vara bra att ladda ner några böcker. Det här kommer att distrahera barnen under tiden som du kan fokusera på körningen eller kanske bara ta en tyst minut för dig själv och en kopp te. Har man tur så kanske barnen även hinner somna, och då har man ju lyckats med nattningen på ett alldeles galant sätt. Det finns böcker för barn i alla åldrar, och vissa streamingtjänster har så att man kan ha familjekonton och lyssna från olika enheter samtidigt.

Leave a Reply

bookshelf